Farmerama fórum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Farmerama fórum

Gyakran Ismételt Kérdések - Tartalom

FŁä$hκinġ
    FŁä$hκinġ
    Community System Operator

Hozzászólások száma : 425

Gyakran Ismételt Kérdések - Tartalom Empty Gyakran Ismételt Kérdések - Tartalom

Témanyitás  FŁä$hκinġ Szer. Okt. 19, 2011 6:05 am

Üdvözlünk Benneteket a Farmerama GYIK oldalán. Itt olyan alapvető kérdéseket és válaszokat, fontos tippeket és trükköket gyűjtöttünk össze, amelyek megkönnyítik a játékkezdést. Ahogyan a játékot is folyamatosan fejlesztjük, úgy fog ez a GYIK gyűjtemény is bővülni.Először is álljon itt a tartalomjegyzék. Ha a megfelelő kérdésre kattintasz, közvetlenül a választ olvashatod.

Szédült szántó, Kerge kert, Erdei tisztás
    Trágya
    Csengőpengő szerzése
    Föld törlése
    Forgatás
    Barát és szomszéd felvétele
    Gaz
    A birtokunk
    Szintek
    Játék beállítása egyéb nyelvről magyarra

A hozzászólást FŁä$hκinġ összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Okt. 19, 2011 6:55 am-kor.
    FŁä$hκinġ
    FŁä$hκinġ

Gyakran Ismételt Kérdések - Tartalom Empty Szédült szántó, Kerge kert, Erdei tisztás

Témanyitás  FŁä$hκinġ Szer. Okt. 19, 2011 6:15 am

A szédült szántó már a rendelkezésünkre áll a 17. szinttől, és már egy újabb fejlesztés is van: Kerge kert néven.

Szédült szántó leírása:

https://farmeramaforum.hungarianforum.com/t127-szedult-szanto-szomszedok

Kerge kert:
    https://farmeramaforum.hungarianforum.com/t91-kerge-kert

Erdei tisztás:
    https://farmeramaforum.hungarianforum.com/t90-erdei-tisztas

Mi is az a kerge kert?
    A kerge kert nem más, mint egy speciális park. A kerge kertbe azonban csak a 25. szinttől kezdődően tudsz belépni. Ebben a speciális parkban van lehetőségetek a különleges dísztárgyakat kihelyezni, hogy a termelő farmon és a szédült szántón ne foglalják a helyet. Ebben a parkban nincs lehetőség a termelésre, tehát nem tudtok itt veteményezni sem.
    Mikortól lehet belépni a kerge kertbe?
    Mint azt feljebb leírtam, a kerge kertbe a 25. szint elérésével lehet ide belépni vagy 100 FA kifizetésével.
    A prémium játékosok esetében a belépés szinttől teljesen független, tehát az 1. szintű prémium játékosok bármikor betehetik ide a lábukat.

Mi is az az erdei tisztás?
    Az erdei tisztás egy fával benőtt erdő, amelyet felszabadíthattok a bölcs tölgy segítségével és a csillagokkal. A bölcs tölgy különböző bónuszokat nyújt nektek csillagokért. A csillagok a gazdakörben, eventeknél, szintlépésnél szerezhetőek meg.
    Mikortól lehet belépni az erdei tisztásra?
    Az erdei tisztásra 14.szinttől lehet belépni és innentől kezdve egyre több helyet érhettek el benne a csillagok által.
    FŁä$hκinġ
    FŁä$hκinġ

Gyakran Ismételt Kérdések - Tartalom Empty Trágya

Témanyitás  FŁä$hκinġ Szer. Okt. 19, 2011 6:17 am

Trágyát úgy tudsz szerezni, hogy az istállókban "megtermelődtek" az állatok.Minden learatott ól takarításakor automatikusan növekszik a trágyadomb,ólanként változó mennyiséggel.
    Illetve szuper trágyát Farmaranyért is vásárolhatsz,a farmodon található víztároló melletti zöld tartályra kattintva.Piacon is vásárolható/eladható az egyéb menüpont alatt.
    FŁä$hκinġ
    FŁä$hκinġ

Gyakran Ismételt Kérdések - Tartalom Empty CSP-szerzés

Témanyitás  FŁä$hκinġ Szer. Okt. 19, 2011 6:19 am

Ha elfogyott a csengőpengőd, akkor teljesítsd a tanyaházban megjelenő megbízásokat , valamint egyes próbák elvégzésével is szerezhetsz csp-t. Ha türelmetlen vagy, akkor persze van lehetőséged rendelni farmaranyat, amelyet aztán átválthatsz pengőre.

Csengőpengőre vonatkozó bővebb leírás:
    https://farmeramaforum.hungarianforum.com/t128-csengpeng-farmarany
    FŁä$hκinġ
    FŁä$hκinġ

Gyakran Ismételt Kérdések - Tartalom Empty Föld törlése

Témanyitás  FŁä$hκinġ Szer. Okt. 19, 2011 6:21 am

A bal oldali ikonsor utolsó előtti gombjára kattintva a kijelölés zöld helyett piros lesz.. tehát klikk a gombra, majd klikk a törölni kívánt földterületre.
    Használhatjátok erre a "D" betűt is,mellyel ki-be lehet kapcsolni a törlés funkciót.
    FŁä$hκinġ
    FŁä$hκinġ

Gyakran Ismételt Kérdések - Tartalom Empty Forgatás

Témanyitás  FŁä$hκinġ Szer. Okt. 19, 2011 6:23 am

Tárgyakat a bal oldali listánál az utolsó előtti menüpontban megtalálható forgatásnál lehetséges vagy a space(szóköz) billentyű lenyomásával tudjuk elforgatni,miután a forgatni kívánt tárgyat az egérrel felemeltük.
    FŁä$hκinġ
    FŁä$hκinġ

Gyakran Ismételt Kérdések - Tartalom Empty Hogyan vehetek fel egy gazdát barátnak/szomszédnak?

Témanyitás  FŁä$hκinġ Szer. Okt. 19, 2011 6:29 am

Hogyan vehetek fel egy gazdát barátnak?

Barátot úgy tudunk felvenni, hogy el megyünk a városba a postára, ott írunk egy levelet neki, majd a kimenő üzeneteknél rákattintunk a sor elején lévő emberkés ikonra. Ez a lehetőségünk akkor is megvan, ha Ő írt már nekünk levelet, és a bejövő leveleknél megyünk a sor elején lévő ikonra.

Hogyan vehetek fel egy gazdát barátnak?

Szomszédot úgy tudunk felvenni, hogy a jobboldali menüsorban rákattintunk a hozzáadásra, majd a szomszéd hozzáadása menüpontban hívhatjuk meg, persze ha van nála hely (18 vagy 24 maximum) .

Baráti gazdák, barátlista bővebb ismertetője:
    https://farmeramaforum.hungarianforum.com/t127-szedult-szanto-szomszedok#136
    FŁä$hκinġ
    FŁä$hκinġ

Gyakran Ismételt Kérdések - Tartalom Empty Gaz

Témanyitás  FŁä$hκinġ Szer. Okt. 19, 2011 6:31 am

Ha bevetsz egy földet, de aztán nem takarítod be a termést, akkor ott bizony gaz üti fel a fejét. Ha újra szeretnéd használni ezt a földterületet, akkor először alaposan ki kell kapálnod. A gaz eltávolítása ingyenes.

Rendes farmon és a Bahamarama szigeten is az érést követő 24 óra elteltével jelentkezik a gaztámadás.
    FŁä$hκinġ
    FŁä$hκinġ

Gyakran Ismételt Kérdések - Tartalom Empty A birtok

Témanyitás  FŁä$hκinġ Szer. Okt. 19, 2011 6:34 am

Birtok

Miután bejelentkeztél a Farmerama játékba, azonnal megcsodálhatod azt a szép zöld mezőt: ez a Te saját birtokod!

A háttérben, a birtokod fölött látod a tanyaházat, a pajtát, a malmot, a víztárolót és... igen, az ott egy hatalmas trágyadomb! A jó tanyasi levegőt meg kell szoknod eleinte, de ha adhatunk egy jó tanácsot, csak végy egy nagy levegőt, kapd fel a gumicsizmát, ragadj kapát-kaszát és irány a munka!

A tanyaház

Egy kemény munkanap után minden gazdának jólesik egy kényelmes fotel a kályha mellett. A tanyaház az a kuckó, ahova visszahúzódhatsz, ha nyugalomra van szükséged, és ki akarod nyújtóztatni a lábaidat. Minél magasabb rangot érsz el, annál több időd jut majd pihenésre.

A megrendelők is mindig a tanyaházban keresnek fel, ha valamilyen terményt meg akarnak vásárolni Tőled. Minél több megbízást hajtasz végre, annál több megbízó kopogtat majd az ajtódon (alap esetben 6, prémium gazdáknál 12 megrendelés a maximum egy nap), hogy gyümölcsöt, zöldséget, terményeket vagy fiatal állatokat vásároljon Tőled.

Amikor a tanyaház elkezd ide-oda himbálózni, akkor tudhatod, hogy valaki csönget, aki megrendelést szeretne Nálad leadni.

A pajta

A pajtában tárolhatod az összes zöldséget, gyümölcsöt, gabonát, tápot, állatot, fejlesztett ólak által gyártott terményeket és a műhely számára rendelkezésre álló szerszámaidat. Mihelyst leszüreteltél valamit vagy összekevertél valamennyi tápot, az automatikusan a pajtába kerül. A felnőtt állatoknak is a pajtában a helyük. A pajta minden gazdának automatikusan a rendelkezésére áll, és nem lehet bővíteni, ám a benne levő raktárhely amúgy is végtelen.

Ha szeretnéd látni, mi mindent termeltél már meg, csak kattints rá a pajtára. Ekkor megnyílik egy külön ablak, ahol áttekintheted a készletet.

A malom

Ha ólakat állítasz fel a birtokodon és állattenyésztésre adod a fejed, szükséged lesz tápra. Minden állatfaj más tápot kedvel, amelyet a malomban kell előállítanod. A táp állhat egy vagy több növényi összetevőből is. Még ha a tyúkocskák igencsak lelkesednek is a búzáért, nem adhatod nekik csak úgy száratól oda. Először azt is elő kell készíteni a malomban.

A malomban csak azoknak az állatoknak keverhetsz tápot, amelyek a Te szinteden elérhetőek. Figyelj arra, hogy a táp előállítása bizonyos ideig tart, ez a fajtától függően változhat. Ha sürgősen szükséged van tápra, akkor szakítsd meg a folyamatot - az addig előállított táp ilyenkor már rendelkezésre áll (előkészítés közben viszont nem).

Minden gazdának csak egy malma lehet.

A víztároló

A növények locsolásához és az állatok itatásához szükséged van vízre. A víztároló tartályba viszont csak bizonyos mennyiségű víz fér el. Ha ez elfogy, újra feltöltheted némi csengőpengőért.

A farm vízmennyiségét a Pajta melletti kék tartálynál ellenőrizheted. A víztartály 100 egységnyi vizet tartalmaz. Prémium tagoknál 200. A Bölcs Tölgynek köszönhetően ez lehet 10%-al több is, azaz 110 és 220 egységnyi víz.
    Kihelyezhetsz még póttartályokat is, amelyek 12 óránként 5 vizet termelnek. A 12 óra elteltével nem kerül automatikusan át a nagy tartályba, hanem át kell vezetni. (Ez egy sima kattintás.) Arra figyelj, hogy ha maxon van a főtartály, akkor a többlet elvezik, ezért érdemes várni, amíg fogy egy kicsit. A póttartályt a gazdaboltban vásárolhatod meg.
    Nem létfontosságú a víz használata, csak az érést gyorsítja. Ha Prémium tag vagy, korlátlan mennyiségű víz áll rendelkezésedre a tartályban (Prémium esetén 200/200-at mutat a tartály, de senkit ne tévesszen meg,nem fog fogyni belőle).

A víztárolót (nagy kék tartály) nem helyezheted át, fix helye van.

A trágyadomb

Hát igen, a trágya bizony nem virágillatú. Viszont ezzel gondozhatod a földeket, ez védi a növényeket a kíméletlen időjárástól és a kártevőktől. A jól megtrágyázott növények ellenállnak minden időjárási viszontagságnak (sima trágya és szuper trágya is véd). Jó, ha figyelsz arra, hogy a trágyadomb ne ürüljön ki. Mihelyt felépítettél egy ólat, azt rendszeresen takarítani kell. Ezt a trágyát használhatod fel a földeken - és így jön létre az ökológiai körforgás.
    FŁä$hκinġ
    FŁä$hκinġ

Gyakran Ismételt Kérdések - Tartalom Empty Szintek

Témanyitás  FŁä$hκinġ Szer. Okt. 19, 2011 6:38 am

Szintek, szint elnevezések, szintlépéshez szükséges Tapasztalatpontok, és a szinteken elérhető termények/fák/állatok.

A táblázatot a következő linken találjátok meg:
    https://farmeramaforum.hungarianforum.com/t144-szinttablazat
    FŁä$hκinġ
    FŁä$hκinġ

Gyakran Ismételt Kérdések - Tartalom Empty Hogyan állíthatom be külföldiről magyar nyelvre a játékot?

Témanyitás  FŁä$hκinġ Szer. Okt. 19, 2011 6:48 am

1. Ügyeljetek arra, hogy a bejelentkezési oldalon (www.farmerama.hu, vagy www.bigpoint.hu) az oldal nyelve magyar legyen. Ha nem az, akkor válasszátok a magyar nyelvet:

Gyakran Ismételt Kérdések - Tartalom 866fb68727b41ee62f7377ef955e68c54bd946ec

2. Ha a belépés után a nyelv mégis átvált másra, akkor próbáljátok ki a következőt

A böngészőtök címsorába a már ott lévő URL mögé másoljátok be az alábbi tagot:
      &lang=hu
      Ezután az URL valahogy így néz majd ki:
      www .farmerama. hu/index.es?action=internalStart&lang=hu
      Nyomjátok meg a billentyűzeteteken az "Enter" gombot és meglátjátok, a játék nyelv ismét magyar lesz

Ajánlott tartalom

Gyakran Ismételt Kérdések - Tartalom Empty Re: Gyakran Ismételt Kérdések - Tartalom

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Pontos idő: Szer. Nov. 20, 2024 10:37 pm