Farmerama fórum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Farmerama fórum

A böngésző és Flash Player

FŁä$hκinġ
    FŁä$hκinġ
    Community System Operator

Hozzászólások száma : 425

A böngésző és Flash Player Empty A böngésző és Flash Player

Témanyitás  FŁä$hκinġ Kedd Okt. 18, 2011 8:09 am

A Farmerama játék a legjobban a Firefox böngésző alatt működik, ezt a saját illetve a játékosok visszajelzése alapján tudom állítani. Javaslom tehát, hogy töltsd le, és telepítsd a legújabb Firefox böngészőt a számítógépedre.
    A legújabb Firefox verziót az alábbi linket megnyitva tudod letölteni:
    http://www.mozilla-europe.org/hu/firefox/

Ha ezt letöltötted és telepítetted a számítógépedre, kérlek végezd el a következőket:
    Távolítsd el a számítógépedről a FlashPlayert a gyártó (Adobe) külön erre kifejlesztett programjával, melyet itt tölthetsz le:
    http://kb.adobe.com/selfservice/view...4157&sliceId=1
    Ezután telepítsd újra, ezt ismételd meg akár többször is.
    A legújabb FlashPlayert innent töltheted le: http://www.adobe.com/go/EN_UK-H-GET-FLASH
    A régi letörléséhez, és az új telepítéséhez segítség itt:
    http://hu.board.bigpoint.com/farmera...50#post1351850

Ha a fent leírtakat elvégezted, akkor létrehoztad a játék számára optimális környezetet. Azonban számos olyan dolog van, ami lassíthatja a játékot, vagy nem engedi hogy gyorsan betöltsön a kliens:

Internet hozzáférésed sebessége
    Milyen más programok futnak a háttérben (lehetőleg ne fusson semmilyen más program a háttérben, mint pl.: P2P programok, chat és messengerprogramok, stb....)
    Fut -e bármilyen letöltés a háttérben (lehetőleg ne fusson)
    A számítógéped általános hardware és software konfigurációja, stb...

Ez minden számítógépnél egyedi, ezek optimalizálásában nem tudunk segíteni.
    FŁä$hκinġ
    FŁä$hκinġ

A böngésző és Flash Player Empty Mi az a flash player, és miért van rá szükséged?

Témanyitás  FŁä$hκinġ Kedd Okt. 18, 2011 8:10 am

A FlashPlayer egy ún. addon, vagy plug-in (beépített tartalomkezelő), ami segítségével eltűnnek a különböző böngészők (Internet Explorer, Firefox, Opera,stb…),vagy különböző operációs rendszerek (Windows, Linux/Unix, Mac OS) használatából keletkező gondok, hibák. A FlashPlayer képes arra, hogy egy külön környezetet alakítson ki az operációs rendszer, és a felhasználó között, ami platform- és böngésző függetlenül, képes megjeleníteni programokat, grafikákat és egyéb más dolgokat.

A legújabb FlashPlayer ingyenesen letölthető az Adobe (www.adobe.com) weboldaláról. A letöltéshez kövesd a letöltési útmutatót.
    FŁä$hκinġ
    FŁä$hκinġ

A böngésző és Flash Player Empty A FlashPlayer optimális beállításai

Témanyitás  FŁä$hκinġ Kedd Okt. 18, 2011 8:12 am

Miután megnyitottad a játékot, kattints a jobb egér gombbal a játékterület egy tetszőleges pontjára, majd válaszd ki a „Beállítások” lehetőséget. Most megjelenik egy kis ablak különböző ikonokkal, és egy „Az Adobe Flash Player beállításai” felirattal.

Az ikonok, és az ikonok elrendezése változhat függően attól, hogy melyik verzióját használod a FlashPlayernek.
    Kattints az első ikonra. Itt megjelenik egy kis szöveg, „Hardvergyorsítás bekapcsolása” (vagy hasonló szöveg). Ügyelj arra, hogy a kis négyzethez legyen betéve a pipa.

A böngésző és Flash Player E0f7a2556466245e11f5cc089fa33a134a9e9633

A Hardvergyorsítás bekapcsolásával engedélyezed a FlashPlayernek, hogy közvetlenül igénybe tudja venni a videokártyád erőforrásait, ezáltal a képek gyorsabban és szebben jelennek majd meg.

Ezt követően kattints a „Mappa” ikonra:

A böngésző és Flash Player Db78cf127726c719fdee00873352ee834a9e9633

Itt van lehetőséged beállítani azt, hogy mennyi memóriát használhat fel a Flash alkalmazás a számítógéped memóriájából.
    Állítsd be a kis csúszókezelőn, hogy a Flash bármennyi memóriát tudjon használni:

A böngésző és Flash Player 2f58145100efbc6d46ca67373dec3d1c4a9e9633

Ezáltal engedélyezed azt, hogy a szükséges információk a Játék számára gyorsan tárolódhassanak a számítógépeden. Ha ezt nem állítod be így, azzal kockáztatod, hogy az adatforgalom lassul.
    Az összes többi beállítás ami itt lehetséges nem befolyásolja a játék gyorsaságát, teljesítményét.
    Ezután kattints a „Bezárás” gombra, ezáltal elmented a beállításokat. Ezeket a beállításokat érdemes időről időre ellenőrizni, mert egy esetleges automatikus frissítésnél ezek elállítódhatnak az alapértelmezettre.

A hozzászólást FŁä$hκinġ összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Okt. 18, 2011 8:13 am-kor.
    FŁä$hκinġ
    FŁä$hκinġ

A böngésző és Flash Player Empty Flash Player újratelepítése

Témanyitás  FŁä$hκinġ Kedd Okt. 18, 2011 8:12 am

1. Távolítsd el a számítógépedről a FlashPlayert a gyártó (Adobe) külön erre kifejlesztett programjával, melyet itt tölthetsz le:
    http://kb.adobe.com/selfservice/view...4157&sliceId=1

2. Ezután telepítsd újra, ezt ismételd meg akár többször is.
    A legújabb FlashPlayert innent töltheted le:
    http://www.adobe.com/go/EN_UK-H-GET-FLASH
    FŁä$hκinġ
    FŁä$hκinġ

A böngésző és Flash Player Empty A FlashPlayer sütijeinek (Flash cookies) ürítése

Témanyitás  FŁä$hκinġ Kedd Okt. 18, 2011 8:14 am

1. Nyisd meg ezt az oldalt:
    http://www.macromedia.com/support/do...manager07.html
    2. A lap felső részén betöltödik egy kis flash ablak. Ott kattints az összes weboldal törlésére (Delete all websites vagy Alle Websites löschen).

A böngésző és Flash Player E5925a2f1e2b932a6a9fd80dbd79b76a4b0c1458

3. Ezután indítsd újra a böngészőt (javaslom, hogy használd a Firefox legújabb verzióját, a legújabb FlashPlayerrel).
    FŁä$hκinġ
    FŁä$hκinġ

A böngésző és Flash Player Empty Re: A böngésző és Flash Player

Témanyitás  FŁä$hκinġ Kedd Okt. 18, 2011 8:17 am

A Flashplayer nem ment el semmilyen adatot a böngésződ gyorsítótárába, hanem az adatok számítógéped merevlemezére kerülnek. Ezeket az adatokat érdemes rendszeresen törölni, ezáltal biztosítod, hogy mindig a játék legújabb verzióját használod.

3.1 Útmutató Windows XP-hez

1. A rejtett fájlokat először láthatóva kell tedd. Ehhez az alábbi lépéseket kell megtenned.
    Nyisd meg a Windows Explorer (Sajátgép) -> Eszközök (felső menüsor) -> Mappa beállításai -> Nézet fület, és a listában keresd meg a rejtett fájlok és mappák menüt. Itt klikk a „Megjelenítése” lehetőségre, majd kill az ok gombraMajd kattints az „OK” gombra.

2. Ezután az alábbit végezd el:
    Nyisd meg az alábbi mappát:
    C:\Documents and Settings\felhasználónév\Application data\Macromedia\Flash Player\

Figyelem: A felhasználónév a Windows felhasználóneved!

3. Miután ideág eljutottál, válaszd ki a „#SharedObjects” elnevezésű mappát. Ez a mappa egy vagy több értelmetlen elnevezésű mappát tartalmazhat, mint például „GRYY26NM”. Lépj be a mappába, és az összes itt található egyéb fájlt töröld.

4. Ekkor lépj vissz kettővel a C:\Documents and Settings\Felhasználónév\Application data\Macromedia\Flash Player\
    Mappába. Itt nyisd meg a “macromedia.com” -> “support” -> “flashplayer” -> “sys”.Itt a “settings” fájl kivételével töröld az összes mappát.

5. Indítsd újra a géped, és készen is vagy.

3.2. Útmutató Windows Vistához

1. Ugyanúgy mint az XP-nél láthatóvá kell tegyétek a rejtett fájlokat és mappákat:
    Nyisd meg a Windows Explorer (Sajátgép) -> Eszközök (felső menüsor) -> Mappa beállításai -> Nézet fület, és a listában keresd meg a rejtett fájlok és mappák menüt. Itt klikk a „Megjelenítése” lehetőségre, majd kill az ok gombraMajd kattints az „OK” gombra.

2. Ezután a a sajátgépben nyisd meg az alábbi könyvtárat (itt lehetnek kis eltérések, mivel nekem XP-m van, nem vagyok 100%-ig biztos a leírtakban)
    C:\Users\ Username\AppData\Roaming\Macromedia\Flash Player\

3. Miután ideág eljutottál, válaszd ki a „#SharedObjects” elnevezésű mappát. Ez a mappa egy vagy több értelmetlen elnevezésű mappát tartalmazhat, mint például „GRYY26NM”. Lépj be a mappába, és az összes itt található egyéb fájlt töröld.

4. Ezután lépj vissza a mappába:
    C:\Users\ Username\AppData\Roaming\Macromedia\Flash Player\
    Itt nyisd meg a “macromedia.com” -> “support” -> “flashplayer” -> “sys”.Itt a “settings” fájl kivételével töröld az összes mappát.

3.3 Útmutató Windows 7 -hez

1. A rejtett fájlokat először láthatóva kell tedd. Ehhez az alábbi lépéseket kell megtenned.
    Start menü - Vezérlőpult, és a keresőbe (jobb oldalon felül) beírod, mappa beállításai. A keresésre kettő találatot fogsz kani, a mappa beállításaira rákattintasz, ekkor feljön egy új ablak. Itt a nézet fület kell választani, majd egy pipát kell tenni a következő sor elé: Rejtett fájlok, mappák és meghajtók megjelenítése, és alul OK gombra kattintás.

2. Ezután az alábbit végezd el:
    Nyisd meg az alábbi mappát:
    C:\Users(Felhasználók)\felhasználói név\AppData\Roaming\Adobe\Flash Player\AssetCache\

3. Miután ideág eljutottál, egy vagy több értelmetlen elnevezésű mappát fogsz találni, mint például „3GVGTQ9P”. Lépj be a mappába, és az összes itt található egyéb fájlt töröld.

4. Ezt követően lépj be a következő mappába: C:\Users(felhasználók)\felhasználói név\AppData\Roaming\Macromedia\Flash Player\macromedia.com\support\flashplayer\sys\
    Itt a “settings” fájl kivételével töröld az összes mappát.

Ajánlott tartalom

A böngésző és Flash Player Empty Re: A böngésző és Flash Player

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Pontos idő: Csüt. Nov. 21, 2024 9:35 pm